Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Квітня 2022

В Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям

Четверо школярів уже три тижні продають іграшки в імпровізованому кіоску на одному з перехресть Одеси, щоби зібрати кошти для армії та переселенців.

Про це розповідає Суспільне.

Спочатку школярі Матвій та Євгенія допомагали батькам: різали тканину на смужки, щоби плести маскувальні сітки у волонтерському центрі. Згодом у дітей виникла ідея організувати власний волонтерський пункт.

Фото: Діана Пілігрим, Суспільне Одеса

Чоловік, який працює на одеському базарі “Сьомий кілометр”, дав дітям нові іграшки для продажу – їх купили в перші дні. Тепер діти приносять на “ярмарок” свої іграшки, а на банку наклеїли оголошення “На бронежилети нашим захисникам”. Журналістка Суспільного розповідає, що перехожі радо кидають у банку гроші.

“Ми збираємо гроші та передаємо на армію. Зараз у нашій країні війна, а ми хочемо, щоб Україна швидше перемогла Росію. Ми збираємо не тільки на бронежилет, а загалом на армію і переселенців. Віддаємо гроші нашим мамам, а вони вже віддають волонтерам”, – розповіла Євгенія.

Фото: Діана Пілігрим, Суспільне Одеса

Діти займаються волонтерством після дистанційного навчання в другій половині дня, а під час повітряної тривоги біжать в укриття, оскільки живуть неподалік.

Головне фото: Діана Пілігрим, Суспільне Одеса


Обговорення