Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Липня 2024

В Угорщині відкриють і профінансують першу українську школу – Віктор Орбан

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв відкрити в Угорщині першу школу з українською мовою навчання.

Про це він заявив сьогодні, 2 липня, під час зустрічі лідерів країн у Києві, передає освіта.24.

Питання про освіту для українських дітей в Угорщині ініціював Володимир Зеленський. Віктор Орбан, своєю чергою, запевнив Президента України в підтримці проєкту.

Він наголосив, що після 24 лютого 2022 року до Угорщини приїхала велика кількість українських біженців. Серед них багато дітей, а отже, з’явилася потреба в їх навчанні.

“Українці й раніше були в Угорщині, але зараз з’явилася ціла низка додаткових потреб, ми повинні піклуватися про цих людей… Тому я з великою радістю почув ініціативу президента про відкриття української школи в Угорщині”, – додав Віктор Орбан.

Прем’єр-міністр розповів, що зараз українські діти вчаться в різних закладах освіти країни й, на його думку, ця система працює “непогано”, але Угорщина розуміє необхідність створення школи з українською мовою навчання.

“Фінансування Угорщина візьме на себе. Відкриємо стільки українських шкіл, скільки потрібно. Для нас важливо, щоб українці почувалися в Угорщині, як вдома”, – резюмував Орбан.

Він також додав, що розраховує на розуміння української сторони потреб угорськомовної меншини, яка мешкає на території Закарпаття.

Читайте також:Перемовини між Україною та Угорщиною у сфері освіти: про що домовляються держави”.

Титульне фото: shutterstock


Обговорення