Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Лютого 2018

В Україні розроблять онлайн-курс для вчителів з протидії дискримінації в школі

Громадська організація “Студена” розробить онлайн-курс для вчителів 1–4 класів із протидії цькувань та дискримінації в школі.

Про це “Новій українській школі повідомили” в організації.

Як зазначили там, курс запустять за кілька місяців на сайті студії онлайн-освіти EdEra. Вчителів мають навчити виявляти конфлікти, оперативно реагувати на випадки знущань та попереджувати психологічне та фізичне насильство серед школярів.

За даними дослідження UNICEF 2016 року, 49% українських школярів підтвердили, що стикалися з проблемою знущань у школі, водночас 36% не розповідали про це нікому через сором, страх та байдужість дорослих до проблеми. Ще тоді 49% опитаних дітей вказали на навчання вчителів протидії цькуванню, як шлях подолання проблеми“, – говорить координаторка проекту Анастасія Мельниченко.

Лекторами та розробниками курсу стануть: голова правління Інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова, радниця міністерки освіти і науки з питань політики гендерної рівності та антидискримінації в освіті, програмна директорка EdCamp Ukraine, експертка ГІАЦ “КРОНА” Олена Малахова.

Також до розробки курсу долучаться тренерка з питань протидії всім формам дискримінації і ксенофобії у проекті ГО “Донбас СОС” Галина Корнієнко, психологиня-консультантка та експертка з питань гендерної політики Наталя Орловська, правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко, доцент кафедри філософії ХНМУ, експерт ГІАЦ “КРОНА” Олег Марущенко, а також керівник програм нових медіа в ГО “Інтерньюз-Україна” Віталій Мороз.

Для створення навчальної програми провели опитування серед вчителів 1–4 класів, завучів та шкільних психологів, щоб визначити найактуальніші для них теми.

В Україні розроблять онлайн-курс для вчителів з протидії дискримінації в школі

Інфографіка: FB/Studena NGO

П’ята частина опитаних зазначила, що не розуміє теми курсу, 19% найбільше цікавить тема дискримінації, 17% – цькування (булінгу), 14% – права людини, 10% – розв’язання конфліктів, 9% – насильство в родині, 8% – гендерні стереотипи, а 6% – зв’язок з інклюзією.

Фото: pexels.com


Обговорення