Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Серпня 2024

В Україні скоротилася кількість вступників на бакалаврат

У 2024 році 201 тисяча абітурієнтів і абітурієнток подала заяви для вступу до закладів вищої освіти України (на бакалавра або медичного магістра), що майже на третину менше ніж торік.

Про це свідчать дані Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Так, у 2023 році загальна кількість вступників, які подали заяви (для вступу на бакалавра й медичного магістра) в електронному та паперовому вигляді, становила понад 296 тисяч осіб.

Остаточний рейтинговий список за кожною спеціальністю в ЗВО оприлюднять не пізніше ніж 5 серпня 2024 року. Зарахування вступників на бюджет відбуватиметься до 10 серпня 2024 року. Після цього розпочинається зарахування на контракт (з 9 до 30 серпня).

Переведення на вакантні бюджетні місця осіб, які зараховані на навчання за контрактом, відбувається не пізніше ніж 17 серпня 2024 року.

Докладнішу інформацію про хід вступної кампанії абітурієнти, абітурієнтки та їхні батьки можуть знайти на порталі “Вступ.ОСВІТА.UА”. Там тричі на день (о 8:00, 12:00 та 20:00) публікують оновлені рейтингові списки вступників на всі спеціальності в усіх ЗВО.

Раніше ми також розповідали:

Титульне фото: freepic.com


Обговорення