Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Липня 2020

В Україні запустили проєкт підтримки дітей, які повернулись із інтернатів через епідемію

Міністерство соціальної політики спільно з ЮНІСЕФ та Українською мережею за права дитини запустили проєкт підтримки дітей, які через епідемію коронавірусу повернулися з інтернатів додому.

Його презентували на брифінгу в Укрінформі.

Завдання проєкту – посилити соціальний захист цих сімей і допомогти їм забезпечити належний догляд за дітьми. Він охоплює п’ять регіонів: Дніпропетровську, Волинську, Миколаївську, Полтавську та Харківську області. Одним із критеріїв для вибору регіонів була кількість дітей, яких повернули в сім’ї.

Наступні пів року експерти проєкту навчатимуть соціальних працівників моніторити ситуацію кожної дитини, яку повернули у сім’ю, визначати її потреби, оперативно реагувати і надавати необхідну підтримку. Також передбачена гуманітарна допомога сім’ям.

Соціальних працівників забезпечать засобами індивідуального захисту, щоби зробити безпечними їхні візити в родини під час пандемії.

Після аналізу ситуації сімей створять дорожню карту допомоги для кожної із родин, до яких повернулися діти з інтернатних закладів.

Також для п’яти пілотних регіонів мають підготувати рекомендацій, як впровадити реформу з трансформації інтернатів.

Окрім того, будуть запропоновані зміни до нормативно-правових актів, які стосуються реформи деінституціалізації.

“Коронавірусна хвороба стала викликом і перевіркою на міцність для всього світу. Це випробування і для системи соціальних послуг, адже саме вона має допомогти населенню впоратися з наслідками COVID-19.

Ми використаємо цю кризу, аби вийти з неї сильнішими: зміцнити потенціал соціальних фахівців, впровадити найкращі світові практики і зробити ще один крок до деінституціалізації та до возз’єднання дітей з їхніми родинами”, - зазначив заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов.

Згодом проєкт планують поширити на всю країну.

Читайте також “Соціально незахищені діти. Як допомогти в умовах карантину”

Фото: автор – motortion, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.