Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Серпня 2023

В Українському інституті книги створили актуальний перелік українських книгарень: чим він корисний

В Україні з’явився актуальний перелік книгарень, які працюють у різних регіонах держави. Загалом книголюбам доступна інформація про 414 установ.

Про це повідомила співробітниця Українського інституту книги, волонтерка Олександра Коваль.

Переглянути доповнений список українських книгарень можна за посиланням.

Раніше Інститут книги вже публікував перелік українських книгарень, однак, за словами Олександри Коваль, там були зазначені лише ті установи, які відгукнулися на прохання інституту надати свої дані для формування бюджетного запиту на суму субсидій на оренду. Тому перелік був не повним.

Завдяки проєкту українці можуть дізнатися про книгарні, які знаходяться неподалік від них. У переліку зазначені:

  • назва книгарні;
  • назва бренду;
  • місто розташування;
  • точна адреса.

Український інститут книги не має обов’язку, повноважень і можливостей вести облік книгарень та інших суб’єктів книговидавничої діяльності, виданих книжок чи бібліотек. Тому, за словами авторки проєкту, ініціатива була реалізована співробітниками УІК повністю на волонтерських засадах.

Наразі Олександра Коваль розмірковує, як зробити, щоб списки всіх суб’єктів видавничої діяльності постійно актуалізувалися.

“УІК, імовірно, був би готовий це робити, якби ми отримали відповідні завдання і повноваження. Тоді ми розробили б мезанізми збирання та актуалізації інформації, відповідальність суб’єктів за ненадання інформації та інші бюрократичні штуки. А поки це станеться – будемо оновлювати цей список”, – зазначила Олександра.

Раніше ми писали, що онлайн-бібліотека шрифтом Брайля для людей з порушенням зору відновила свою роботу.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення