Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Жовтня 2024

В українських школах навчаються понад 44 тисячі дітей з ТОТ

В українській системі освіти навчаються понад 44 тисячі дітей, які нині перебувають на тимчасово окупованих територіях.

“Учні, які залишилися на ТОТ, – дуже вразлива категорія. Передусім це зумовлено тим, що вони наражають себе на небезпеку, навчаючись в українських школах”, – розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків в інтерв’ю порталу “Українська правда життя”.

За його словами, більшість із цих дітей навчаються в школах з окупованих або прифронтових територій, які продовжують функціонувати дистанційно.

Крім того, як пояснив Андрій Сташків, зараз для дітей з ТОТ доступні 3 формати здобуття освіти:

  1. дистанційна форма учні й учениці під’єднують до онлайн-уроків;
  2. сімейна форма;
  3. екстернат.

Нагадаємо, що, згідно з наказом МОН №1112, про впровадження комплексної політики “Школа офлайн”, учні з ТОТ також мають можливість обрати для навчання формат педагогічного патронажу. Він передбачає, що дитину закріплять за певним вчителем. Для школяра / школярки також складуть індивідуальний план і зручний графік занять. Докладніше про це ми розповідали в матеріалі за посиланням.

“Учні матимуть індивідуальні заняття з вчителем і виходити на зв’язок тоді, коли їм зручно, а не тоді, коли проводять уроки за розкладом. Звичайно, кількість таких годин на тиждень є меншою, але це індивідуальні уроки”, – пояснив Сташків.

За його словами, інформація про точну кількість дітей з ТОТ, які навчаються за формою педагогічного патронажу, буде відома після оновлення даних.

Раніше ми розповідали, які зміни чекають на вчителів, учнів і батьків у 2025–2026 навчальному році.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення