Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Січня 2021

Вакцинація від ковіду для освітян буде не раніше вересня–2021, щеплюватимуть добровільно. ОНОВЛЕНО

Освітяни отримають 1,4 мільйона безплатних вакцин проти COVID-19 у вересні–жовтні 2021 року.

Це відображено в Календарному плані вакцинації населення у 2021 році, який презентував головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 29 січня і який опубліковано на сайті уряду.

Передбачається, що освітян вакцинуватимуть мобільні бригади. У МОЗ “Новій українській школі” пояснили, що вакцинуватимуть будь-які групи населення, в тому числі і освітяни, лише добровільно. Щодо виробника вакцин, які надаватимуть освітянам, у міністерстві поки немає інформації. Водночас, там запевнили, що вакцина буде рекомендованою Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Освітяни віком 70–79 років (усього для людей цього віку передбачено 2,9 млн вакцин) і 65–69 років (2,3 млн вакцин) зможуть безплатно вакцинуватися в червні–липні й серпні–вересні відповідно. Вакцинація цих людей буде відбуватися в стаціонарних пунктах.

Календарний план безплатної вакцинації дивіться нижче.

Ілюстрація: сайт Кабміну

Читайте також Про алгоритм ізоляції учнів із симптомами ковіду, самоізоляцію і страхування вчителів. Пояснення МОЗ, МОН і директорів шкіл

“Нова українська школа”

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення