Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2021

Вчителів планують вакцинувати й не закривати школи під час карантину – головний санлікар

В Україні планують вакцинувати вчителів протягом літа, щоби не закривати школи в наступному навчальному році під час карантину.

Про це заявивив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє ТСН.

З 24 травня в Україні розпочнеться масова добровільна вакцинація всіх працівників закладів освіти. Щодня до України прибуватимуть партії вакцини Pfizer.

Для освітян, які хочуть вакцинуватися, розподіляють 378 тисяч доз із цієї партії. Їх має вистачити для 180 тисяч працівників (розраховано на дві дози). У МОЗ очікують, що охочих освітян буде більше, тому наступна партія доз буде такою ж.

“Ми їх (вчителів – ред.) чому зараз хочемо вакцинувати? Тому що в них через місяць розпочнеться сезон відпусток, а потім уже – вересень. Тому ми їх пріоритезуємо, провакцинуємо й підготуємося до осінньо-зимового періоду.

Щоб якщо будуть жорсткіші карантинні обмеження, коли всі вчителі будуть вакциновані, розглядати школу по-іншому: не закривати, бо онлайн-освіта не замінить офлайн-освіти, – сказав Ляшко.

За словами Ляшка, в Україні отримали щеплення від COVID-19 60 тисяч 163 працівники закладів освіти. Дві третини з них – це люди, які підпадають під перші хвилі вакцинації (переважно через вік). Також вакциною CoronaVac щепили 21 тисячу 922 освітян, які братимуть участь у ЗНО.

Читайте також “Як освітянам записатися на вакцинацію – МОН опублікувало алгоритм”

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos


Обговорення