Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Жовтня 2024

Вчителів запрошують провести у своїх школах заняття до Всесвітнього дня гідності

Освітян і освітянок запрошують доєднатися до відзначення Всесвітнього дня гідності й провести для учнів і учениць тематичні заняття. Для того, щоб підготуватися до таких уроків, педагоги й педагогині можуть відвідати орієнтаційний вебінар, який відбудеться 7 листопада о 16:00.

Про це редакції “НУШ” розповіли організатори – ГО EdCamp Ukraine.

Зареєструватися для участі у Всесвітньому Дні гідності можна до 6 листопада за посиланням.

Під час вебінару організатори поділяться з учасниками й учасницями методичними матеріалами про гідність, а також спеціально створеним робочим зошитом (путівником) для учнівства.

Провести тематичні уроки у своїх закладах освіти педагоги й педагогині можуть у будь-який день в очному або дистанційному форматі з 21 листопада (Дня Гідності та Свободи України) до 10 грудня (Міжнародного дня прав людини).

У 2024 році EdCamp Ukraine проводить захід до Дня гідності і свободи вдесяте. Протягом минулих 9 років в ініціативі взяли участь 512 118 учасниць і учасників із 3 868 закладів освіти.

Як розповіли організатори, Всесвітній день гідності – це “незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проєкт”. Він покликаний заохотити учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у повсякденних діях. Цьогорічна фокусна тема ініціативи – “Цінності, безпека та цифрове благополуччя”.

“У часи війни і нестабільності багато закладів освіти можуть проводити лише онлайн-навчання, зважаючи на безпекові виклики. Щоб онлайн-життя українського учнівства було безпечним, а взаємодія в онлайн-просторі ґрунтувалась на принципах гідності, потрібно надати особливу увагу убезпеченню дітей в онлайні”, – розповіли автори проєкту.

Зокрема, для проведення занять педагогам і педагогиням пропонують використовувати вправи й завдання зі сфери цифрової безпеки та гідного й доброзичливого спілкування онлайн:

  • практики для підвищення рівня цифрової грамотності;
  • поради щодо кібербезпеки;
  • інструменти розвитку онлайн-пильності в учнівства;
  • рекомендації для залучення батьківства до розвитку цифрових навичок у дітей.

Усі учасники й учасниці проєкту отримають безплатні сертифікати, унікальні настінні календарі, а також повну підтримку української команди #gdignityUkraine.

Докладніше про подію можна дізнатися в інформаційному листі за лінком.

Раніше ми розповідали, що освітян запрошують взяти участь у Національному уроці про принципи відповідальності людини.

Титульне фото: ГО EdCamp Ukraine


Обговорення