Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Липня 2022

Вчительок запрошують на навчальну програму з психологічної самодопомоги та роботи з дитячою травмою

ГО “Смарт Освіта” та Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) оголосили набір учительок на другу частину навчальної програми з удосконалення навичок психологічної самодопомоги та роботи з травмою.

Навчання розпочинається 17 серпня, зареєструватися можна в цій формі.

Заповнювати реєстраційну анкету необхідно разом із вашою педагогічною парою, із якою ви разом пройдете тренінг і проведете групові заняття з дітьми й батьками.

Програма передбачає:

  • Серпень. Дводенний тренінг навичок індивідуального та групового спілкування з дітьми, які зазнали травми, за методикою “Діти і війна. Техніки зцілення”.

Це буде теоретична частина програми, під час якої вчительки отримають знання про психологічну травму, різновиди травм, посттравматичні симптоми в різних вікових категорій, а також як надати першу психологічну допомогу. Вони також тримають рекомендації для батьків (на що звернути увагу) та техніки для стабілізації, ресурсні вправи.

  • Вересень. Учасниці відпрацьовуватимуть навички та вміння психологічної допомоги за підтримки тренерок. Учителі у парах у позаурочний час мають провести 6 групових онлайн-занять із дітьми та 2 – з їхніми батьками. Групу дітей і батьків формують учасниці тренінгу самостійно.

Навчання та супервізію будуть проводити сертифіковані тренерки і травматерапевтки Наталія Подоляк і Олена Божор.

За результатами навчання учасниці отримають сертифікати від ГО “Смарт освіта” і UNFPA з 1,3 кредитами ЄКТС (39 годин).

Ви можете брати участь у цій частині проєкту не залежно від того, чи брали участь у першій.

Нагадаємо, у першому етапі проєкту учасниці пройшли 1 сесію тренінгу навичок психологічної самодопомоги та 4 сесії в групах індивідуального опрацювання за протоколом EMDR.

Читайте також:

Тренінги проводяться в межах проєкту “Трамплін до рівності”, за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) та ГО “ЕдКемп Україна”, за фінансової підтримки Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Ілюстрація: ГО “Смарт освіта”


Обговорення