Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Квітня 2024

“Велосипедний травень”: учнів і освітян запрошують долучитися до всеукраїнського велочеленджу

Учнів, їхніх батьків, педагогів і освітніх управлінців запрошують доєднатися до всеукраїнського челенджу “Велосипедний травень-2024”. Челендж відбудеться з 1 до 31 травня в межах національної кампанії “Велосипедом до школи“.

Про це реакції “НУШ” повідомили автори ініціативи – U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”).

Зареєструвати свою школу для участі в челенджі освітяни й освітянки можуть з 17 квітня до 1 травня 2024 року за посиланням.

Афіша й велокалендар події доступні для завантаження тут.

Як розповідають організатори, “Велосипедний травень-2024” покликаний популяризувати велорух і велосипед як транспортний засіб у містах і селах України, а також заохотити дітей і дорослих до здорового й активного способу життя.

За результатами челенджу також визначать переможців / переможниць у трьох номінаціях:

  • “Найвелосипедніша школа”;
  • “Веломентор/ка року”;
  • “Велоблогер року”.

Школи, які хочуть взяти участь у “Велосипедному травні”, мають самостійно обрати свого веломіністра з-поміж учнів або педагогів. Веломіністр координуватиме участь закладу освіти та щодня (протягом травня) рахуватиме кількість велосипедів біля школи.

Веломентора чи веломенторку року організатори оберуть серед тих, хто навчатиме учнів теорії та практиці безпеки руху на велосипеді. Це можуть бути не обов’язково освітяни, а й, наприклад, батьки, представники поліції чи органів місцевого самоврядування тощо. Однак такі ментори обов’язкова мають пройти безплатний онлайн-курс з підвищення кваліфікації “Як стати веломентором: усе про велосипед і безпеку руху“.

Для веломенторів також розробили навчально-методичні матеріали, які доступні на онлайн-платформі “Велосипедом до школи”. Зокрема:

  • відео;
  • посібники;
  • рекомендації зі створення навчального інтерактивного майданчика з безпеки руху тощо.

Наприкінці травня учасники челенджу “Велосипедний травень-2024” серед веломенторів мають заповнити фінальну анкету й розповісти про свої уроки.

Переможця серед велоблогерів, які розповідатимуть про свою участь у челенджі в соцмережах, визначать за допомогою програми-рандомайзера (серед тих, хто виконає всі умови).

Оголошення й нагородження учасників і учасниць цінними призами відбудеться у Всесвітній День без авто (22 вересня 2024 року), під час Європейського тижня мобільності.

Докладніше про умови участі в челенджі “Велосипедний травень-2024” можна дізнатися за посиланням.

Із запитаннями про участь у події звертайтеся до координаторки національної кампанії “Велосипедом до школи” Аліни Кундіч: +380937855577, [email protected].

Читайте також: ““Велосипедом до школи”: для вчителів і учнів доступні навчальні матеріали про безпеку руху”.

Титульне фото: U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”)


Обговорення