Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2024

Від входу в центр тестування до отримання результатів: як проходитиме НМТ-2024

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту у 2024 році. А основна сесія НМТ відбудеться з 14 травня до 25 червня.

Про те, яких правил мають дотримуватися майбутні абітурієнти й абітурієнтки під час проходження тестування й відвідування екзаменаційного центру, розповіли на порталі освіта.ua.

Щоб потрапити до тимчасового екзаменаційного центру учасники обов’язково повинні мати з собою:

  • оригінал паспорта;
  • сертифікат у роздрукованому або електронному вигляді;
  • запрошення в роздрукованому або електронному вигляді.

На вході до екзаменаційного центру спеціалісти перевірять відповідні документи й повідомлять учасникам/цям номер аудиторії, де вони будуть складати тести. Цю інформацію також можна буде знайти в списках, які висітимуть на вході.

У кабінетах фахівці вкажуть учасникам і учасницям місце за комп’ютером, де вони будуть працювати. Звертаємо увагу випускників, які складатимуть НМТ за кордоном, що фахівці у центрах будуть україномовними.

Перед початком тестування для майбутніх абітурієнтів проведуть короткий інструктаж (протягом 5-7 хвилин).

Зокрема, під час тестування учням не можна буде користуватися:

  • мобільними телефонами,
  • навушниками;
  • іншими засобами зв’язку та технічними засобами.

Їх необхідно залишити в спеціальному місці для особистих речей.

Майбутнім абітурієнтам також не можна буде відкривати інші браузерні вікна, окрім того, де відбувається тестування.

У випадку виявлення порушень, тестування учасника чи учасниці буде припинено достроково, а результат НМТ анулюють.

Після проведення інструктажу учні отримають логін і пароль для входу в систему, де можна буде ще раз ознайомитися з правилами проходження тесту. Після цього розпочнеться відлік часу.

У першому блоці вступники складатимуть українську мову та математику, а в другому – історію України й предмет за вибором. На кожен блок учні матимуть по 120 хвилин, тобто загалом тестування триватиме 4 години (+ 20-хвилинна перерва).

Під час роботи учасники можуть користуватися чернеткою (ручку необхідно взяти з собою), яку їм видадуть у центрі. Чернетку можна буде забрати після завершення тесту.

Майбутні вступники також можуть взяти з собою на НМТ прозору пляшку води (без етикетки) й перекус (без різкого запаху).

Крім того, у тестовій системі для вступників будуть доступні додаткові довідкові матеріали з математики, хімії та фізики (формули, таблиці).

У кінці тестування учаснику треба буде натиснути кнопку “Завершити тестування”. Після цього система видасть повідомлення, на які завдання в якому блоці не надана або не збережена відповідь. Після цього необхідно буде ще раз натиснути ту ж кнопку.

Одразу після закінчення роботи результати кожної з чотирьох дисциплін з’являться на екрані (у вигляді тестових балів). Їх можна буде самостійно перевести за 200-бальною шкалою.

Далі учасник чи учасниця має підійти до інструктора та повідомити про завершення тестування, а також поставити підпис у відповідному протоколі. І лише після цього забрати речі й залишити аудиторію.

Під час оголошення повітряної тривоги майбутні вступники муситимуть пройти в укриття до завершення небезпеки. На цей термін відлік часу призупинять. Після закінчення тривоги абітурієнти продовжать тестування у звичайному режимі. Щоправда, у разі тривалої небезпеки (понад 2 години) тестування зупинять, а тому учням необхідно буде подати заяву про проходження НМТ під час додаткової сесії.

Офіційні результати за шкалою 100-200 балів з’являться в електронних кабінетах майбутніх абітурієнтів до 2 липня 2024 року.

Раніше ми розповідали, що УЦОЯО оприлюднив демонстраційні варіанти НМТ-2024.

Титульне фото: “24 канал”


Обговорення