Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Жовтня 2022

Вікно в школі за 44 тисячі та закупівлі без конкурсу: громадські активісти звертаються за поясненнями до Запорізької мерії

Департамент освіти і науки Запорізької міської ради закупив вікна та бойлери для закладів освіти на 23 мільйони гривень. Громадські активісти вважають, що ціна завищена, як мінімум, удвічі.

Про це повідомило Суспільне.

Інформацію про закупівлі активісти дізналися з PROZORRO.

“Нас здивувала ціна. В одному тендері за вікно 44 тисячі гривень, в іншому – 37,5 тисяч. І таких закупівель у нас 12-ть за жовтень. Усі вони без конкурсу, за спрощеною допороговою закупівлею на загальну суму 8 мільйонів гривень. За тими цінами, що є вроздріб, ціна завищена, мінімум, удвічі”, – коментує голова об’єднання “Хочу вчитися” Катерина Звєрєва.

Також на PROZORRO є інформація про закупівлю для закладів освіти 1224-х водонагрівачів на 15 мільйонів гривень. Катерина каже, що за вказаними технічними параметрами – це найпростіші й найдешевші бойлери з мокрим теном. Але коштують вони 11–14 тисяч гривень за одиницю, як сучасні із сухим теном. Тому в активістів виникли запитання й до вартості, і до кількості бойлерів, що знадобилася закладам освіти Запоріжжя.

Окрім цього, активістів бентежить і вибір компанії-підрядника.

Там фірма, яка існує лише рік. Статутний капітал лише 1000 гривень. Вона зареєстрована у квартирі, де є субсидія. І відгук про попередній досвід написав сам департамент“, – говорить Катерина.

Депутатка міськради Регіна Харченко написала депутатське звернення, де попросила пояснити, чи в законний спосіб здійснені закупівлі та чи потрібні вони зараз. На це отримала відповідь, що на основі територіальних інформаційних центрів створюють маленькі хаби, де містяни у випадку надзвичайної ситуації можуть перебувати: їсти, спати, провести санітарно-гігієнічні процедури.

Активістів і депутатів досі цікавить, чому вартість закупівель завищена. Журналісти Суспільного надіслали інформаційний запит до Департаменту та чекають на коментар.

Читайте також:Дітей сотнями вивозять “на росію” та не дозволяють вчитися українською: життя окупованої Запорізької області“.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Запоріжжя


Обговорення