Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Вересня 2023

Володимир Зеленський презентував новий освітній застосунок “Мрія”

Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-відеоконференції привітав школярів, батьків і педагогів з початком нового навчального року. Крім того, очільник держави презентував цифровий застосунок для учасників освітнього процесу “Мрія”.Пілотування проєкту планують розпочати в типових школах до кінця поточного року, а після успішної реалізації запровадити в інших навчальних закладах України.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

В онлайн-конференції з Володимиром Зеленським узяли участь педагоги з майже 40 закладів освіти із 23 областей України. До онлайн-спілкування також долучилися освітяни з-за кордону. Серед них були:

  • заклади освіти з прифронтових областей,
  • школи, які приймають учнів-переселенців,
  • іноземні заклади освіти, де навчаються українські діти.

Президент повідомив, що цьогоріч навчальний рік розпочали 13 тисяч шкіл, у яких здобуватимуть знання понад 3 мільйони 700 тисяч учнів і учениць.

“Мільйон українських дітей усе ще навчатиметься онлайн. Іще майже мільйон – у змішаному форматі. Більшість – в Україні”, - зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що сучасна освіта України має конкурувати з освітою західних країн і ствердив, що українські діти демонструють високий рівень знань і навчальної підготовки.

Крім того, під час онлайн-конференції Володимир Зеленський представив публіці новий освітній застосунок “Мрія”. Він дасть змогу дітям, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза ним, а також надасть рекомендації щодо матеріалів, курсів, активностей та інших можливостей, які відповідають інтересам і потребам учасників освітнього процесу.

“Головна мета проекту “Мрія” – дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному українцю стати тим, ким він хоче бути”, – наголосив голова держави.

За словами Президента, “Мрія” міститиме:

  • бібліотеку контенту,
  • інформацію про освітні програми,
  • курси,
  • відеоматеріали,
  • позашкільні активності та інші ресурси.

За допомогою застосунку кожна дитина зможе створити своє особисте освітнє портфоліо, у якому буде відображена інформація про її досягнення та плани. У додатку учні матимуть унікальні цифрові ID-документи для більшого захисту й можливостей у світі дорослих (за аналогією з “Дією”).

Також “Мрія” надасть можливість батькам:

  • стежити за навчанням своєї дитини;
  • дізнаватися, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог;
  • отримувати зворотний зв’язок від вчителів;
  • переглядати контент, що сприятиме саморозвитку.

Крім того, “Мрія” має спростити роботу вчителям і допомогти зменшити витрати часу на адміністративні завдання. Зокрема, педагог зможе використовувати спеціальні курси та ресурси для підготовки уроків, а також отримає необхідні інструменти для покращення навчання та залучення учнів до освітнього процесу.

Президент Володимир Зеленський закликав українських громадян вірити в майбутнє та наголосив на важливості освіти як інструменту для досягнення мрій і цілей.

Читайте також: “Оновлена інформатика – IT-студії”: матеріали проєкту стануть доступні вже у вересні”.

Титульне фото та фото в тексті – Офіс президента


Обговорення