Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Червня 2023

Волонтерять, рятують близьких і не здаються попри травми: чим відзначилися діти-герої, яких нагородили в Міністерстві внутрішніх справ

Вісьмох українських дітей урочисто відзначили у Міністерстві внутрішніх справ України у межах акції “Діти-герої”.

Про це повідомляє МВС України.

Як зазначили в МВС, благодійна акція “Діти-герої” відбулася вже вдруге в Україні. Її мета – вшанувати дітей, які виявили хоробрість і відвагу в небезпечних ситуаціях.

Діти, які стали лауреатами акції, постраждали від російської агресії, але продовжують підтримувати Україну й наближати її перемогу.

Серед них, зокрема, Олександра Паскаль – художня гімнастка з Чорноморська, яка внаслідок ворожого ракетного обстрілу втратила ногу. Після лікування й реабілітації Олександра повернулася до тренувань і виступів із протезом.

10-річна Нікіта Савічева із Сум і 12-річний полтавець Олександр Дем’янко відзначилися тим, що врятували своїх рідних від вогню, поки співробітники ДСНС були в дорозі на виклик.

Арсен Аджубей з Білої Церкви має розлад аутичного спектру, однак використовує свій талант до малювання, щоб створювати картини й продавати їх, а кошти віддавати на потреби ЗСУ.

Соломія Реут з Дніпра також збирає гроші на допомогу армії – завдяки своїй грі на сопілці. Її батько наразі у лавах війська.

Найстаршому лауреату акції “Діти-герої” 17 років. Валентин Чорний був відзначений за сміливість, яку він виявив у перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. У його рідному селі на Київщині стояли бійці Державної прикордонної служби, і школяр запропонував їм свою допомогу, адже з дитинства мріяв стати військовим. Разом із охоронцями кордону Валентин провів 168 днів – допомагав копати окопи й стежити за ситуацією навколо.

Серед нагороджених також хлопець з Великої Димерки Костя Орєхов, який вивів у безпечніше місце сестру й дідуся, коли в будинок прилетіла хвостова частина ракети “Ураган”.

Восьмий лауреат, 9-річний Богдан Печений з Бахмута, втратив батьків у жовтні 2022 року, коли просто посеред вулиці впав російський снаряд. “Богдан, не повіривши у те, що найрідніших більше немає, поїхав вночі на велосипеді на їхнє місце загибелі. Під свистом куль у найнебезпечнішому районі міста хлопцю вдалося це зробити і попрощатись з вітчимом та вагітною мамою. Нині Богдан Печений мріє стати захисником України”, – розповіли в МВС.

Діти отримали подарунки й сертифікати на відпочинок у мовному таборі в Карпатах.

Читайте також: “Близько 2 мільйонів гривень на ЗСУ зібрали учні й учениці з Умані”.

Фото: Міністерство внутрішніх справ України


Обговорення