Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Лютого 2023

Впровадити статеве виховання в систему освіти: на сайті президента зареєстрували петицію

Учора, 9 лютого, на сайті президента України створили петицію із закликом впровадити обовʼязкове статеве виховання в початковій та середній школі, а також у закладах вищої та професійно-технічної освіти. Станом на 16:00 10 лютого петицію підписали вже понад 800 осіб. Підтримати петицію можна за посиланням.

Про це розповідають divoche.media.

Ініціатори створення петиції – громадський альянс “Політична дія жінок” та експертний ресурс “Гендер в деталях”.

В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації діти сприймають усе за чисту монету й не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести“, – йдеться в тексті петиції.

Діти та підлітки повинні знати про статевий розвиток, методи контрацепції, особисту безпеку, незаплановану вагітність, розуміти базові принципи культури згоди та орієнтуватися у відповідному законодавстві, вважають ініціатори петиції.

Нам необхідна адекватна сексуальна освіта дітей – відповідна їхньому віку, починаючи з 2–3 років, і далі, протягом усього освітнього процесу, спрямована на безпеку і виховання культури згоди“, – наголосила головна редакторка “Гендер в деталях” Тамара Злобіна.

Для того, щоби президент розглянув петицію, за 90 днів вона має набрати щонайменше 25 тисяч підписів.

Читайте також: “Сексуальне насильство: правила безпеки для дітей і неприпустимість віктимблеймінгу”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Cedos


Обговорення