Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Квітня 2023

Випускники з тимчасово окупованих територій під час реєстрації на НМТ можуть подати заяву, копію свідоцтва про народження і довідку за формою – МОН

Під час реєстрації на НМТ потрібно завантажити низку документів до особистого кабінету. Однак випускники із тимчасово окупованих територій можуть не мати реєстраційних документів з причин, що не залежали від їхніх дій і на які вони не могли вплинути. Щоб надати їм можливість зареєструватися, МОН виробило порядок дій.

Про це Міністерство освіти і науки України повідомляє на своєму сайті.

Заклади загальної середньої освіти за зверненнями випускників із ТОТ, які в них навчаються і не отримали документа, що посвідчує особу, та/або не отримали РНОКПП і завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році, будуть виготовляти довідку за формою і надсилати випускникові її сканкопію електронною поштою.

Додаток до листа МОН

Український центр оцінювання якості освіти в процесі реєстрації для участі в НМТ буде приймати від випускників із ТОТ довідку як документ, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП та підтверджує інформацію про освіту, і здійснювати реєстрацію на підставі свідоцтва про народження та довідки.

Необхідною умовою реєстрації у такому випадку є подання вступником із ТОТ заяви до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти щодо реєстрації для участі в НМТ на підставі довідки.

Під час створення особистого кабінету для реєстрації на НМТ необхідно обрати тип документа “Свідоцтво про народження” і, якщо треба, поставити позначку “Підтверджую, що не маю РНОКПП”, далі завантажити необхідні сканкопії.

Читайте також: “Майбутні абітурієнтки й абітурієнти можуть безоплатно завантажити “Путівник учасника НМТ-2023””. 

Фото: Маріупольський університет


Обговорення