Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Січня 2019

Ягідний соус та м’ята в салаті: для шкільних їдалень затвердили 110 нових рецептів

Для шкільних їдалень затвердили 110 нових рецептів з ягідним соусом до м’яса та м’ятою в салаті.

Відповідний висновок Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів опублікував на своїй fb-сторінці Євгеній Клопотенко.

“Найсолодкіше та найочікуваніше “бувай” у моєму житті. Нам вдалося затвердити рецептурний збірник для шкільних їдалень. Це означає, що всі 110 рецептів  перевірені, ухвалені та офіційні. Тепер за ними можуть готувати у будь-якій школі України“. – зазначив Клопотенко.

Він розповів, що в кінці січня у fb-групі Нове шкільне харчування I Cult Food з’явиться інструкція, як перейти на нову систему харчування.

“Система, яка була непохитною протягом 70-ти років, починає змінюватися. У мене мурахи від цієї думки. Нове шкільне харчування  то не просто інші страви. Це спосіб навчити людину харчуватися по-іншому. Показати, що м‘ята у салатах крута. Що селера та сирий гарбуз  то нормально і дуже смачно. Що ягідні соуси  вони неймовірні разом з м‘ясом, – поділився Клопотенко.

За його словами, у кінці лютого всі охочі отримають доступ до збірника з новими рецептами. Також для кухарів розробляють текстові та відеоінструкції з приготування цих страв.

“Нова українська школа”

Фото: автор – PL_MAPHO, Pixabay


Обговорення