Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Жовтня 2022

Як діяти школі в разі оголошення повітряної тривоги до початку навчання - київський департамент зробив інструкцію

Київський департамент освіти і науки підготував алгоритм дій учасників освітнього процесу в разі оголошення сигналу “Повітряна тривога!” перед початком навчального дня.

Інфографіка з інструкцією опублікована в телеграм-каналі департаменту.

1. Працівники закладів освіти, діти / учні, які під час оголошення сигналу повітряної тривоги перебувають удома або в дорозі до закладу освіти, мають піти до найближчого укриття.

2. У разі оголошення повітряної тривоги під час прийому / приходу дітей / учнів до закладу освіти вони разом із працівниками закладів та особами, які їх супроводжують, мають спуститися в укриття закладу.

3. Під час повітряної тривоги діти / учні до закладів освіти не приймаються до оголошення відбою, оскільки всі працівники на цей момент перебуватимуть в укритті.

4. Після сигналу відбою:

  • у закладах загальної середньої та позашкільної освіти освітній процес автоматично (на цей день) переходить у дистанційний формат та розпочинається не пізніше, ніж через годину. Рішення щодо організації освітнього процесу ухвалює адміністрація закладу, про що інформує працівників, учнів і батьків;
  • заклади дошкільної освіти розпочинають роботу не пізніше, ніж через годину. Рішення ухвалює адміністрація закладу, про що інформує працівників та батьків.

5. Якщо дитина / учень перебуває в укритті закладу освіти під час повітряної тривоги, батьки можуть її забрати тільки після відбою.

Читайте також розʼяснення освітнього омбудсмена: “Коли всі вже в школі або ще не доїхали: як закладу освіти діяти під час повітряної тривоги

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – 2daydesign, Depositphotos


Обговорення