Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Вересня 2024

Як діяти у надзвичайних ситуаціях: у закладах освіти створять матеріально-технічну базу для відповідних навчань

Учора, 6 серпня, Уряд вніс зміни до Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. У змінах передбачено створення у закладах освіти матеріально-технічної бази для навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів.

Про це у своєму Telegram-каналі написав постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він повідомив, що це “забезпечить виконання навчальних програм з вивчення заходів безпеки, способів захисту від впливу небезпечних факторів, викликаних надзвичайними ситуаціями, надання домедичної допомоги”.

Також Мельничук додав, що вчора було внесено зміни до ще одного документа – Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких повʼязана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

Так, відповідно до нових змін, підвищення кваліфікації тих педагогічних та науково-педагогічних працівників, які навчають вихованців, учнів та студентів діям, як поводитися в надзвичайних ситуаціях, “буде здійснюватися шляхом функціонального навчання відповідно до державного замовлення за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для фінансування ДСНС”.

Читайте також: Цивільна оборона, FPV дрони своїми руками, мінна безпека: безплатний доступ до важливих для кожного українця відео”.

Титульне фото: Головне управління ДСНС України у Житомирській області


Обговорення