Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Липня 2023

Як окупанти готуються до 1 вересня в зруйнованому Маріуполі та які варіанти для навчання мають діти в евакуйованих школах

Окупанти готуються розпочати новий навчальний рік у Маріуполі. Наразі 15-16 шкіл теоретично можуть прийняти учнів 1 вересня, однак дітей не вистачає навіть на наповнення однієї.

Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко під час телемарафону “Єдині новини”.

З початку повномасштабного вторгнення частина школярів, яка знаходиться в Маріуполі, навчалася в українських школах дистанційно. Однак це стає все більш небезпечним. Російські злочинці намагаються знайти такі родини й залякують батьків, обіцяючи позбавити прав на дитину, якщо та не буде навчатися за програмою окупантів.

“Не проходити навчання в окупаційних школах не можливо, система обліку та доносів працює (…) Російські окупанти хочуть повністю позбавити дітей можливості здобувати українську освіту”, розповів посадовець.

За даними Маріупольської міської ради в межах проєкту “Дистанційна освіта школярів Донеччини” в евакуації зараз працює шість маріупольських шкіл, а саме: №10, 29, 47, 48, 54, 66. Минулого навчального року в них здобували освіту 5 228 учнів. Наразі там відкритий запис до першого класу.

Щоб записатися до релокованих закладів освіти один із батьків чи законний представник дитини має подати:

  • заяву (особисто, електронною поштою чи іншими засобами зв’язку);
  • копію свідоцтва про народження дитини та оригінал;
  • оригінал медичної довідки за формою №086-1/о;
  • довідку про взяття на облік ВПО (не обов’язково);
  • оригінал або копію висновку ІРЦ про комплексну (чи повторну) психологопедагогічну оцінку розвитку дитини (не обов’язково).

Читайте також: “Із сірих конструкцій у центри життя”: у МОН працюють над дитиноцентричною концепцією відбудови шкіл”.

Титульне фото: школа №66 у Маріуполі, mariupolnow.


Обговорення