Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Липня 2024

Як підтримувати дітей ветеранів у школах: освітян запрошують на онлайн-етер

Під час заходу учасники поговорять про те, як допомогти дітям ветеранів упоратися зі складними переживаннями та підтримати їх тоді, коли вони цього потребують.

Подія відбудеться 1 серпня о 16:30. Взяти участь можна за попередньою реєстрацією.

Організатори – Центр Інноваційної Освіти “Про.Світ”.

На електронні пошти, вказані під час реєстрації, учасники отримають посилання на трансляцію та запис, а також матеріали етеру [якщо не знаходите листа в основній скриньці, варто переглянути папки “Спам” та “Реклама”].

Спікерка онлайн-етеру – Тетяна Шкурська-Кузьменко, керівниця центру ветеранського розвитку, психологиня Університет Григорія Сковороди в Переяславі, експертка з організації надання психосоціальних послуг.

“Війна та її наслідки можуть бути травматичними для дітей, навіть якщо вони не бачили їх на власні очі”, – кажуть у “Про.Світ”.

Безумовно, діти можуть пишатися своїми близькими, які повернулися з фронту. Але окрім цього вони можуть відчувати:

  • страх, гнів, смуток, тривогу;
  • себе не такими, як інші діти – тому може виникнути відчуття ізольованості та, як наслідок, виключення з дитячого колективу;
  • тиск, аби відповідати очікуванням інших. Діти можуть думати, що їм потрібно бути сильними та стійкими, навіть коли їм складно, що може призвести до емоційного виснаження та вигорання.

Нагадуємо, що зареєструватися на прямий етер “Підтримка дітей ветеранів у ЗЗСО” можна тут.

Читайте також:“Спершу завжди людина, а вже потім її інвалідність чи хвороба”: як спілкуватися з ветеранами та людьми з інвалідністю”.

Титульне фото: visitukraine.today


Обговорення