Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Квітня 2020

Як учням з непідконтрольних території вступити в український виш – номер гарячої лінії

Міністерство освіти і науки нагадало, що для випускників шкіл на непідконтрольних територіях діє спрощена система вступу у виші.

Про це зазначили на сайті МОН.

Цьогоріч гаряча лінія працює за телефоном: 0800 504 425. Лінія безкоштовна та доступна у робочі дні з 9:00 до 18:00.

За цим телефоном консультації надають жителям тимчасово непідконтрольних Україні територій, територій вздовж лінії розмежування та Криму щодо:

  • спрощеної процедури вступу через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”;
  • отримання дистанційно середньої освіти в Україні;
  • законодавчих змін у сфері освіти для осіб, які проживають на непідконтрольних територіях та для внутрішньо переміщених осіб тощо.

Наша мета – надати можливість отримувати якісну освіту в українських закладах. Консультанти, які працюють на гарячій лінії, пройшли навчання та готові надати вичерпні відповіді щодо освітніх процесів і можливостей, які турбують мешканців тимчасово окупованих територій.

Учні непідконтрольних територій зможуть своєчасно отримати всю інформацію та вступити до українських вишів за спрощеною процедурою”, – зазначила очільниця МОН Любомира Мандзій.

Також 28 квітня МОН, Урядовий контактний центр і Фонд “Відкрита політика” підписали меморандум. Сторони домовились спільно працювати над забезпеченням доступу та можливостей для залучення учнів і студентів із непідконтрольних територій до навчання в Україні.

Дивіться також роз’яснення Міністерство освіти і науки та Український центр оцінювання якості освіти, як відбуватиметься ЗНО-2020.

Фото: автор – manera, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення