Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Березня 2023

“Як закрита соцмережа”: онлайн-платформа об’єднає всіх учнів та вчителів Києва

У Києві презентували електронну платформу, що об’єднає всіх учасників освітнього процесу та відіграватиме роль спеціалізованої закритої соцмережі.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

На цій платформі в кожного учня буде ID-профіль, до якого прив’яжуть освітню хронологію та історію навчальної успішності.

Платформа також дозволить перевести документообіг в електронний формат, тож освітня документація буде захищена від фізичного знищення та доступна в режимі онлайн.

Запровадження системи передбачає комплексну перепідготовку освітніх працівників, які мають пройти курс з опанування системи.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко так окреслив переваги нової системи: “Серед переваг Єдиного освітнього простору: вдосконалення освітнього менеджменту, автоматизоване формування звітів, моніторинг освітнього процесу та діяльності, доступ до освітнього контенту та якісна взаємодія всіх учасників навіть дистанційно”.

Ще одним інструментом диджиталізації освітнього процесу стануть електронні журнали. Цей вид моніторингу успішності учнів теж має низку переваг, а саме:

  • високий рівень захисту інформації та конфіденційність;
  • дистанційна взаємодія усіх учасників освітнього процесу;
  • моніторинг успішності дітей;
  • цілодобовий доступ до статистики відвідування;
  • спрощення контролю над навчально-тематичним плануванням та виконанням програм вчителями.

Читайте також: “Електронні журнали у закладах освіти: як підключитись”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Київська міська державна адміністрація


Обговорення