Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Липня 2022

Яка ситуація з укриттями в Хмельницькій області

5–10% із 578 шкіл на Хмельниччині не мають укриттів.

Про це розповіла директорка департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дарія Басюк у коментарі Суспільному.

У решті шкіл області триває підготовка укриттів. За словами Басюк, з обласного бюджету для облаштування укриттів у навчальних закладах обласного підпорядкування (більшість шкіл є комунальними й не підпорядковуються області, – ред.) виділили 9 млн грн.

“У кожній громаді й області створені моніторингові групи, які будуть обстежувати кожний заклад освіти та давати висновок, чи придатний він до офлайн-навчання. Дозвіл на стаціонарне навчання дає голова військової адміністрації”, – розповіла Дарія Басюк.

Водночас у Хмельницькій громаді сім із 56 шкіл не мають власних укриттів, тому укладатимуть угоди про використання укриттів у сусідніх будівлях. Про це розповіла виконувачка обов’язки директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

“Ми будемо розглядати рекомендації ДСНС – найближчі укриття, які розташовані навколо закладу, на відстані ста метрів. Є такі заклади, які абсолютно нічого не мають поблизу: ані підприємства, ані установи, тобто зрозуміло, що такі заклади не може розпочати очний формат навчання, буде розглядатися лише дистанційне”, – сказала Ольга Кшановська.

Для дооблаштування наявних у школах укриттів необхідно 4,5 мільйони гривень.

За словами Кшановської, у Хмельницькій громаді розглядають різні сценарії початку нового навчального року.

“Це змішаний формат навчання або дистанційне. Будемо розглядати й двозмінність в деяких закладах, тому що за кількістю дітей, укриття не може прийняти всіх, і дітей, і працівників школи”, – сказала вона.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне


Обговорення