Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Січня 2022

Які міста та області перевели школи на дистанційне навчання. Дивіться перелік

В Україні погіршується ситуація із захворюваністю на ковід. Станом на 26 січня зафіксовано 32 393 нових підтверджених випадків COVID-19, з яких у дітей – 4 847. Обласні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поступово переводять освітні заклади на дистанційне навчання.

“Нова українська школа” промоніторила, як це роблять у майже всіх областях.

На Харківщині обласна комісія з питань ТЕБ та НС рекомендувала перевести школярів області на дистанційне навчання з 31 січня. Раніше на дистанційне навчання перейшли школи Зміїва та Первомайська.

У Запоріжжі  на дистанційне навчання вже перейшли 75 класів у 38 школах. Це приблизно 2000 школярів.

У Сумах на дистанційному навчанні учні 5–11 класів ще з 24 січня.

У Чернігові на дистанційне навчання перейшли шість шкіл. Місцева комісія вирішила, що на дистанційне навчання переходитиме клас, у якому через хворобу немає понад 30% учнів.

На Херсонщині комісія ухвалила інше рішення. Там з 27 січня упродовж 10 днів дистанційно навчаються учні 1–11 класів.

З 27 січня перейшли на дистанційну форму навчання усі школи Одеси. Там на ранок 26 січня лише за добу в обласному центрі захворіли на коронавірус 76 дітей. Всього в місті госпіталізовано через ковід 370 неповнолітніх.

У Вінниці місцева комісія намагалася відправити всіх учнів міста на дистанційне навчання ще 20 січня, проте того ж дня комісія скасувала це рішення. В області дистанційне навчання запроваджено лише в деяких громадах.

На Хмельниччині в обласному центрі поки не бачать підстав запроваджувати дистанційне навчання. Однак онлайн уже навчаються кілька міст регіону, зокрема Кам’янець-Подільський, Шепетівка та Старокостянтинів.

В Житомирі через різке погіршення ситуації із захворюваністю на ковід відправлять на дистанційне навчання учнів 1–11 класів, але лише з понеділка, 31 січня. В області уже дистанційно навчаються учні двох міст: у Бердичеві до 11 лютого та в Новоград-Волинську, поки не поліпшиться ситуація.

Івано-Франківська область із 24 січня перебуває в червоній зоні, усі школи з того дня перейшли на дистанційне навчання.

Закарпаття. З 24 січня на дистанційне навчання перейшли всі школи Ужгорода. Про можливий перехід на онлайн-форму всіх шкіл області також повідомив голова ОДА Віктор Микита.

З 24 січня дистанційно навчаються учні 5–11 класів на Львівщині, кінцева дата наразі невідома.

Усі школи Чернівецької області вже майже тиждень перейшли на онлайн-навчання. Обласна комісія відправила школярів додому на два тижні з 21 січня.

На Тернопільщині дистанційно навчаються школи обласного центру. За словами начальниці обласного управління освіти Ольги Хоми, якщо кількість хворих серед педпрацівників чи учнів перевищуватиме 50%, то вони подадуть на комісію ТЕБ та НЕС пропозицію про перехід на дистанційну форму всіх шкіл області.

Волинь. До 6 лютого дистанційно навчаються учні 5–11 класів Луцька. В області школи також поступово переходять на онлайн-форму. Таке відбувається в Ковелі та інших менших громадах.

Рівненська область перейшла в червону зону з 27 січня. З цього дня два тижні дистанційно навчатимуться учні всіх шкіл.

Миколаївщина. В обласному центрі дистанційно навчаються всі класи в 46 школах. Окрім того, 28 груп у 18 дитячих садках перебувають на самоізоляції.

На Донеччині з 26 січня по 12 лютого дистанційно навчатимуться усі учні Краматорська. З 31  січня до 11 лютого так само навчатимуться учні Маріуполя.

У Полтавський області засідання комісії з питань ТЕБ та НС рекомендувало закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання з 31 січня. Остаточне рішення про закриття закладів ухвалять на засіданні 28 січня.

У Кіровоградській області перейшли на дистанційне навчання 83 класи в Кропивницькому. Управління освіти обласного центру рекомендувало переходити на дистанційку всім школам міста з 31 січня.

У столиці України заступник міського голови повідомив, що в школах хворіють приблизно 1% учнів та вчителів. Тому поки нема підстав для переходу на дистанційне навчання всіх шкіл міста. Рішення про це мають ухвалювати керівники закладів залежно від ситуації із захворюваністю.

Читайте також: Як зробити онлайн-навчання цікавим та ефективним.

Раніше ми писали про рекомендації МОН щодо навчання за погіршення епідемічної ситуації.

“Нова українська школа”

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення