Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Липня 2023

Який інвентар і обладнання має бути на уроках фізкультури: МОН оновило типовий перелік

Набув чинності наказ № 648 Міністерства освіти і науки, яким затверджено оновлений Типовий перелік обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів повної загальної середньої освіти. З ним можна ознайомитися за посиланням на сайті МОН або нижче.

64bfdfd0e0ea8058048336

Типовий перелік має забезпечити єдиний підхід до оснащення обладнанням та інвентарем фізкультурно-спортивних приміщень і поліпшити освітній процес відповідно до сучасних потреб. Також універсальне обладнання й інвентар можна буде використовувати в позаурочній діяльності.

Перелік містить три розділи:

  • обладнання та інвентар загального призначення;
  • додаткове обладнання загального призначення;
  • обладнання та інвентар спеціального призначення для варіативних модулів за видами спорту: бадмінтон, футбол, гирьовий хортинг, легка атлетика, аеробіка тощо.

Як зазначили в МОН, за допомогою обладнання та інвентарю, представленого в першому та другому розділах, в освітньому процесі реалізовуються теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка учнів упродовж кожного уроку фізкультури. До третього розділу внесли обладнання спеціального призначення відповідно до конкретного модуля (виду спорту).

Читайте також: “МОН оприлюднило типову програму підвищення кваліфікації педагогів “Плекання резилієнтності в закладі освіти”.

Титульне фото: Кропивницька міська рада.


Обговорення