Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Січня 2024

Японія профінансує друк підручників і закупівлю гаджетів для українських школярів

Уряд Японії профінансує друк понад мільйона підручників із української та зарубіжної літератури для учнів 5 класів.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

7 січня 2024 року міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зустрівся із міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою та представниками ЮНІСЕФ. Під час заходу посадовці обговорили потреби української освіти в умовах війни та підтримку з боку іноземних партнерів.

Зокрема, у МОН повідомили, що, окрім друку посібників для українських 5-класників, Уряд Японії надасть Україні грант на закупівлю сільськогосподарського обладнання для навчально-практичних центрів закладів профтехосвіти аграрного спрямування.

Під час зустрічі Оксен Лісовий та пані Йоко Камікава також наголосили на важливості продовження співпраці в напрямі цифрової трансформації української освіти. Адже в умовах повномасштабної війни дистанційне навчання залишається для багатьох школярів і школярок найбільш безпечним варіантом.

“На жаль, усе ще понад 300 тисяч дітей вразливих категорій та понад 60 тисяч учителів зі всієї України потребують гаджетів для дистанційного та змішаного навчання. Підтримка від партнерів у цьому напрямі – надважлива. Ідеться не лише про доступ до освіти, а й про можливість спілкуватися з однолітками та отримувати підтримку від вчителів”, – зазначив Оксен Лісовий.

Зокрема, для підтримки дітей з регіонів України, де переважає дистанційне навчання, Уряд Японії допоможе закупити ноутбуки, планшети, генератори, проєктори, STEM-набори та інше для 85 цифрових центрів освіти.

Крім того, Японія надасть грантову підтримку для забезпечення комп’ютерним обладнанням класів НУШ у школах на деокупованих територіях.

Читайте також: Понад 100 сучасних укриттів облаштують у закладах освіти Київщини

Титульне фото: ЮНІСЕФ


Обговорення