Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Вересня 2023

Єдина електронна система обліку дітей: Кабмін ухвалив рішення про запровадження АІКОМ

Кабінет міністрів України ухвалив рішення запровадити єдину електронну систему обліку дітей дошкільного і шкільного віку.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки.

5 вересня 2023 року Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови № 684 від 13 вересня 2017 року. Згідно з ухваленим рішенням, в Україні спростять ведення документації в закладах освіти та облік дошкільнят, школярів і дітей, які не охоплені навчанням, за допомогою засобів програмно-апаратного комплексу “Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту (АІКОМ)”.

Завдяки єдиній електронній обліковій системі статистичні звіти щодо кількості дітей будуть генеруватися автоматично. Раніше це окремо робила кожна територіальна громада

Як зазначили в МОН, перехід до електронної форми ведення шкільної документації пов’язаної з обліком дошкільнят і учнівства дозволить розвантажити вчителів та адміністрації шкіл і дитячих садочків. А значить, педагоги й освітні управлінці зможуть сконцентруватися на безпосередньому наданні якісної освіти, оскільки частина їхніх адміністративних обов’язків буде автоматизована.

Раніше ми повідомляли, що МОН оприлюднило наказ про збір адміністративної звітності в закладах освіти в 2023-2024 навчальному році.

Титульне фото: гімназія “Либідь”, НУШ


Обговорення