Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Серпня 2023

Юні журналісти з інвалідністю зняли соціальне дитяче ток-шоу “На шляху до Перемоги”

У Києві діти з інвалідністю в межах культурно-мистецького проєкту “ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія” зняли соціальне ток-шоу “На шляху до Перемоги”.

Про це повідомили в ГО “Веселка ТВ”.

У рамках проєкту від ГО “Веселка ТВ” 120 дітей з інвалідністю в Києві відвідують майстер-класи, індивідуальні заняття та воркшопи з:

  • акторської майстерності;
  • ораторського мистецтва;
  • журналістської майстерності;
  • блогінгу;
  • анімації;
  • операторської майстерності;
  • ART-творчості.

Юні журналісти вже почали застосовувати свої знання на практиці. Зокрема, нещодавно вони зняли соціальне дитяче ток-шоу “На шляху до Перемоги”, де запрошеною гостею стала акторка театру і кіно Олеся Жураківська.

Діти ретельно підготувалися до заходу: вивчили біографію акторки, її творчий доробок і мистецькі проєкти. Крім того, усі присутні на зустрічі могли поставити акторці питання.

Цей проєкт не став єдиною ініціативою учасників. За словами організаторів, наразі тривають репетиції та зйомки дитячої пізнавальної культурно-мистецької телепрограми “Лялька-мотанка – сакральний оберіг українців” і пізнавально-розвивального відеоблогу “Поробка з коробки”.

Крім тележурналістики, діти з інвалідністю мають нагоду спробувати себе й у якості радіоведучих, адже наразі відбувається звукозапис дитячої інформаційно-аналітичної радіопередачі соціального спрямування “Відповідально про важливе: Булінг”.

Завдяки проєкту діти соціально вразливих категорій мають можливість відкривати для себе нові форми творчої самореалізації та стати більш упевненими.

Раніше ми писали, як говорити з дітьми про людей з інвалідністю – поради психологині.

Титульне фото: ГО “Веселка ТВ”


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.