Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Листопада 2020

ЮНІСЕФ: закриття шкіл через пандемію дає більше проблем, ніж робота закладів з дотриманням заходів безпеки

Хоча робота шкіл під час пандемії створює додаткові ризики поширення коронавірусу, закриття закладів принесе ще більше проблем.

Про це йдеться у звіті ЮНІСЕФ, пише УП.Життя.

З початку пандемії COVID-19 був стійкий міф про те, що це захворювання майже не вражає дітей. Але це твердження дуже далеке від істини, – зазначила виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Водночас, доповідь надає вагомі докази, що переваги роботи шкіл із дотриманням заходів безпеки перевищують проблеми через їхнє закриття.

Зокрема, йдеться про те, що школи не є головним чинником передавання вірусу в громадах, і діти частіше заражаються вірусом поза навчальними закладами.

За словами виконавчої директорки ЮНІСЕФ, хоча діти можуть хворіти й можуть поширювати захворювання, це лише вершина пандемічного айсберга: Найбільшу загрозу для них становлять перебої в роботі найважливіших сервісів та послуг та стрімке зростання рівня бідності“.

За даними на 3 литопада, кожен 9-й інфікований COVID-19 у 87 країнах є дитиною або підлітком до 20 років. Це 11% із 25,7 мільйона інфікованих осіб, про яких повідомили ці країни.

Більше хворих на COVID-19 було зареєстровано серед підлітків віком 10–19 років, порівняно з дітьми 0–9 років.

Серед них хлопців було більше, ніж дівчат (такий розподіл за статтю спостерігається і серед інфікованих інших вікових категорій).

Також, додають в організації, є велика потреба в поглибленому аналізі даних про зараження, смертність та тестування, щоби краще зрозуміти, як криза впливає на найбільш незахищених дітей, та визначити необхідні кроки у відповідь.

Нагадаємо, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та страхування Михайло Радуцький, посилаючись на дані МОЗ, розповів, що в Україні на COVID-19 хворіють менше 1% учнів, педагогів та персоналу шкіл. Це, за його словами, і є головною причиною, чому школи продовжують працювати.

Фото: автор – deagreez1, Depositphotos


Обговорення