Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Квітня 2023

Юних режисерів і режисерок запрошують взяти участь у Дитячому кіноконкурсі до 10 Чілдрен Кінофесту

З 30 червня до 9 липня в Україні проходитиме 10-й Чілдрен Кінофест – кінофестиваль для дітей і підлітків.

Про це “Новій українській школі” повідомили організатори фестивалю.

Цього року подія відбуватиметься в гібридному форматі. Фестивальні покази триватимуть одночасно в кінотеатрах 10 міст України (Київ, Львів, Ужгород, Вінниця, Житомир, Чернівці та інші), а для онлайн-перегляду організатори готують спеціальну ювілейну програму. Це буде добірка фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років.

Покази в кінотеатрах та онлайн безоплатні за умови попередньої реєстрації.

Фільмом ретроспективи цьогорічного Чілдрен Кінофесту стане “Таємний сад” (1993) Аґнєшки Голланд. Це екранізація класичного дитячого роману англійської письменниці Френсіс Годґсон Бернет – історія десятирічної дівчинки, яка розгадує таємницю саду, захованого в похмурому маєтку. Ретроспективний показ у межах Чілдрен Кінофесту продовжує традицію знайомства юної аудиторії з кінокласикою.

У межах Чілдрен Кінофесту всьоме відбувається Дитячий кіноконкурс, участь у якому відкрита для всіх юних режисерів та режисерок.

Прийняття робіт на участь у Дитячому кіноконкурсі триватиме до 29 травня.

До складу журі увійшли знані українські кінематографісти: режисерка анімаційного фільму “Мавка. Лісова Пісня” та авторка мультсеріалу “Пес Патрон” Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки “Памфір” Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна (“Гніздо горлиці”, “Люся Інтерн”).

Фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу покажуть у містах-учасниках фестивалю в межах 10 Чілдрен Кінофесту, а також онлайн.

Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 5 до 10 тисяч гривень.

Ознайомитися з умовами участі можна на сайті Чілдрен Кінофесту.

Довідково:

Чілдрен Кінофест – найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. Від започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.

Читайте також: “Школярі й учителі можуть взяти участь у конкурсі літкастів із призовим фондом 200 000 гривень”.

Зображення: Чілдрен Кінофест


Обговорення