Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Квітня 2024

З 1 травня набере чинності Кодекс настанов для проєктування харчоблоків у закладах освіти

Як повідомляє МОН, у березні 2024 року було ухвалено Кодекс усталеної практики 4:2024 “Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відповідно до моделей організації харчування”.

Він набирає чинності з 1 травня 2024 року та застосовуватиметься при проєктуванні приміщень харчоблоків закладів дошкільної, загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування.

  • Кодекс визначає загальні підходи до проєктування приміщень для організації харчування відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
  • Також Кодекс є інструментом виконання пункту 11 стратегічної цілі №2 реформи щодо відновлення та модернізації харчоблоків із застосуванням новітніх технологій, підвищенням енергоефективності та дотриманням принципів НАССР.

Наприкінці квітня відбудеться навчальний форум для проєктувальників, архітекторів та проєктних організацій. Він дасть змогу забезпечити якісне розроблення проєктної документації на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію та ремонт харчоблоків у закладах освіти. Форум проведуть Проєктний офіс реформи шкільного харчування, Національна асоціація громадського харчування та Мінінфраструктури за підтримки ЮНІСЕФ.

Раніше ми розповідали про те, які зміни чекають на шкільне харчування у 2024-му та як працює нова фабрика-кухня

Фото: гімназія №34 “Либідь” ім. Віктора Максименка (Київ), авторка – Лілія Буяло


Обговорення