Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Травня 2022

Зʼявився онлайн-курс про здорове харчування учнів 1–4 класів

ЮНІСЕФ та EdEra запустили онлайн-курс “Основи здорового харчування для учнів 1–4 класів”.

Курс безплатно доступний за цим посиланням.

“В умовах обмеженого доступу до різноманіття продуктів особливо важливо закласти базові знання про принципи здорового харчування. Адже війна створила нові умови 😔 Наприклад, діти мають більше рухатися, часто бігаючи в укриття, а коли вони переживають стрес, їхні запаси енергії, отримані з їжею, швидко витрачаються.

Правильний денний розподіл продуктів та правильне поєднання допоможе дітям довго утримувати енергію, що дуже важливо під час війни, коли, на жаль, немає впевненості, на що її треба буде використати найближчим часом”, – зазначають в EdEra.

Курс буде корисними для працівників літніх таборів для відновлення дітей, центрів для переселенців та інших освітніх закладів чи закладів дозвілля, у яких діти харчуються.

Відео, лекції та сценарії уроків пояснять учителям, як:

  • говорити з дітьми та їхніми батьками про здорову їжу;
  • допомогти учням обрати смачне та корисне меню на щодень;
  • сформувати харчові звички здорових і сильних дітей.

Вчителі, які пройдуть перші чотири модулі, зможуть скласти фінальний тест, аби отримати сертифікат, та провести уроки у своїх школах, літніх таборах або центрах для переселенців. Перші 300 вчителів, які складуть тест, отримають від ЮНІСЕФ ігрові набори на тему здорового харчування для учнів молодшої школи.

Нагадаємо, офіс Доброчесності НАЗК і Центр протидії дезінформації при РНБО підготували рекомендації для проведення тематичних виховних годин або уроків щодо інформаційної безпеки.

Ілюстрація взята зі сторінки курсу


Обговорення