Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Червня 2021

З’явився посібник для навчання української в школах із мовами національних спільнот

Проєкт “Навчаємось разом” + проєкт ЄС розробив посібник для вчителів української мови, які працюють у класах із навчанням мовами національних спільнот. 

Про це нам повідомили в проєкті. Посібник розробили за підтримки МОН та фінансової підтримки ЄС і Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Посібник має назву “Українська для всіх. Як навчати тих, для кого українська мова не є рідною” і доступний за покликанням або у документі нижче. 

Він рекомендований для використання в закладах загальної середньої освіти з навчанням мовами національних спільнот. Посібник містить теоретичний матеріал про засвоєння знань, умінь і навичок, формування переконань, удосконалення методів й організаційних форм навчання учнів. Також там є практичні поради для реалізації нових державних освітніх стандартів. 

Видання розраховане насамперед на вчителів, але містить інформацію, яка може бути корисною адміністрації та іншим зацікавленим сторонам для планування та впровадження концептуальних засад НУШ. Матеріали посібника можуть бути використані для навчання майбутніх педагогів та для підвищення їх кваліфікації.

Українська_для_всіх_final

Завантажити

Нагадаємо, проєкт “Навчаємось разом” + проєкт ЄС також розробив посібник, як провести табір БомбеЗНО для учнів із національних спільнот.

Раніше ми писали, що проєкт “Навчаємось разом” розробив курси про організацію інклюзивного освітнього середовища та про сучасні практики оцінювання.

Ілюстрація взята зі сторінки посібника

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення