Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Серпня 2023

Заклади освіти України запрошують долучитися до створення Алей пам’яті Героїв

Заклади освіти запрошують долучитися до нової традиції вшанування полеглих Героїв України “Калина пам’яті” й створити на території шкіл калинові алеї.

Про це НУШ повідомили автори проєкту – Платформа пам’яті “Меморіал”.

Подати заявку на участь можуть представники адміністрації закладів освіти за посиланням.

Для реалізації задуму організатори планують зібрати щонайменше 72 тисячі гривень, на які будуть придбані необхідні матеріали:

  • інструкції та рекомендації щодо висадки й догляду за рослинами;
  • інформаційні таблиці;
  • кількість саджанців відповідно до кількості загиблих військових, близьких школі (колишніх учнів, освітян, рідних і близьких вчителів і нинішніх учнів).

Загалом забезпечать від 50 закладів освіти в різних куточках України. Логістичні витрати на себе візьме “Нова пошта”, яка підтримала ідею. Також школи можуть самостійно придбати саджанці та приєднатися до акції.

29 вересня о 9:00, напередодні Дня захисників і захисниць України (1 жовтня), учні разом із учителями висадять калинові алеї на подвір’ях шкіл. Організатори сподіваються, що Алеї Героїв стануть місцем вшанування пам’яті загиблих і місцем, де школи зможуть проводити пам’ятні заходи.

Дізнатися більше про проєкт можна за посиланням або на сторінках ПП “Меморіал” у соцмережах: Facebook, Twitter, Instagram, Telegram.

Підтримати проєкт “Калина пам’яті” можна тут.

Також українці можуть зберегти пам’ять про загиблих на платформі “Меморіал”. Для цього потрібно заповнити форму з інформацією про:

Раніше ми писали, що 10-річні кияни розробили мобільну гру та зібрали 25 000 гривень на підтримку ЗСУ.

Титульне фото: ПП “Меморіал”


Обговорення