Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Жовтня 2023

Залякувала педагогів і агітувала підтримувати росію: на Херсонщині судитимуть “голову відділу освіти”

За колабораційну діяльність судитимуть мешканку Херсонщини, яка “очолила” відділ з питань освіти, культури, молоді та спорту в окупаційній ВЦА Голопристанської громади.

Про повідомив речник Тернопільського обласного управління СБУ Петро Королюк, передає “Суспільне”.

За даними правоохоронців, 53-річна мешканка тимчасово окупованого міста Гола Пристань Херсонської області добровільно погодилась “очолити” відділ з питань освіти, культури, молоді та спорту в окупаційній ВЦА Голопристанської міської територіальної громади.

Крім того, колаборантка брала участь в організації та проведенні всеросійської акції “Лист солдату”, під час якої дискредитували українську владу та пропагувала серед учнів “патріотичне” ставлення до окупанта.

Колаборантка також організувала низку зібрань працівників місцевих закладів освіти, на яких розповсюджувала російські наративи, намагалася переконати вчителів підтримувати дії ворога, а також усіляко залякувала педагогів.

Наразі обвинувачувана переховується на тимчасово окупованій території Херсонщини. В Україні її оголосили в розшук. Жінці загрожує термін позбавлення волі до 12 років.

Читайте також: “Переконувала учнів, що з них готують “гарматне мʼясо”: освітянку із Житомира судитимуть за насадження кремлівської пропаганди”.

Титульне фото – СБУ; фото в тексті – Тернопільська СБУ


Обговорення