Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Серпня 2024

“Залишаємось з Україною”: стартував набір учителів і вчительок початкових класів для участі у проєкті

Учителів і вчительок початкових класів запрошують взяти участь у проєкті “Залишаємось з Україною” від ГО “Смарт освіта”. Він покликаний дати змогу українським учням і ученицям, які нині перебувають за кордоном, зберігати зв’язок з Батьківщиною та її системою освіти.

Зареєструватися для участі в конкурсному доборі педагоги й педагогині можуть до 16 серпня 2024 року за посиланням.

Для цього необхідно:

  • вказати в анкеті особисті дані;
  • надати відповіді на запитання;
  • надіслати відео.

[Після обробки всіх заявок, організатори (у разі потреби) можуть додатково провести індивідуальні зустрічі з окремими кандидатами й кандидатками. Крім того, організатори залишають за собою право відмовити претендентам і претенденткам, чиї заявки не відповідатимуть вимогам проєкту, а також у випадках:

  • використання штучного інтелекту для написання заявок;
  • порушення академічної доброчесності (плагіату)].

У 2022–2024 роках проєкт “Залишаємось з Україною” був спрямований на підтримку учнів і учениць 5–11-х класів. Цьогоріч ГО “Смарт освіта” розширила ініціативу й на початкову школу.

Педагоги й педагогині, які пройдуть конкурсний добір, упродовж 2024–2025 навчального року (тричі на тиждень) проводитимуть онлайн-заняття з українознавчого компонента для учнів і учениць 3–4-х класів, що тимчасово перебувають за кордоном через російську агресію. Проведення уроків є оплачуваним.

Учителів і учительок забезпечать:

  • регулярною супервізією від експертів і методистів проєкту;
  • усіма необхідними методичними матеріалами для проведення уроків.

За потреби освітянам і освітянкам також надаватимуть психологічну підтримку.

Звертаємо увагу, що під час роботи в проєкті педагоги й педагогині будуть активно комунікувати з батьками учнів / учениць (вони отримуватимуть завдання для самостійного опрацювання з дітьми).

Для роботи зі школярами й школярками команда методистів “Залишаємося з Україною” створила спеціальні навчальні програми, за якими працюватимуть вчителі та які враховують освітні потреби дітей різних категорій:

  • з досвідом навчання в українській системі освіти;
  • без досвіду навчання в українській системі освіти;
  • з суттєвими освітніми втратами;
  • з мінімальними освітніми втратами.

Для відстеження прогресу навчання дітей фахівці також розробили спеціальні діагностичні роботи.

Передбачається, що під час участі в проєкті учні та учениці матимуть можливість сформувати предметну компетентність з української мови на рівні, передбаченому чинним Державним стандартом початкової освіти.

Проєкт “Залишаємось з Україною” реалізує ГО “Смарт освіта” за підтримки TheirWorld.

Читайте також:Вчимо учнів писати небанальні твори та виробляти свій стиль: добірка цікавих методик креативного письма від “Національного проєкту: пишемо есе””.

Титульне фото – ГО “Смарт освіта”


Обговорення