Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Жовтня 2024

Запрошуємо вчителів на другу зустріч книжкового клубу “НУШ”: обговорюємо повість “Гімназист і Чорна Рука”

Медіа “НУШ” запрошує освітян, освітянок і всіх охочих на 2 зустріч читацького клубу. Засідання буде присвячене обговоренню повісті Андрія Кокотюхи “Гімназист і Чорна Рука” (програма Яценко, 7 клас).

Зареєструватися для участі в онлайн-заході всі охочі можуть за посиланням.

Зустрічі відбудуться у два дні – 6 та 7 листопада, з огляду на велику кількість зареєстрованих учасників і учасниць на попереднє зібрання клубу.

Перед подією просимо освітян і освітянок прочитати або прослухати повість у повному обсязі, аби подія відбулася з максимальною користю.

Модеруватиме читацькі клуби Ірина Пасько, кандидатка філологічних наук, аналітикиня медіа “Нова українська школа”, авторка Telegram-каналу “Укрліт!”.

Нагадаємо, що читацький клуб “НУШ” це неформальний простір, де учасники й учасниці можуть обговорити нові (і призабуті) твори з української літератури, що зʼявилися в програмах для 7-х (і частково 8-х) класів “НУШ”. Особливу увагу під час онлайн-зустрічей приділятимуть моментам, які варто було б докладніше розібрати з учнями й ученицями на уроках.

Крім того, в межах клубу педагоги й педагогині зможуть:

  • знайти підтримку серед колег,
  • поділитися своїми методичними ідеями та лайфхаками,
  • а також розбудувати спільноту взаємодопомоги.

Зокрема, під час першого засідання клубу учасники й учасниці розглянули повість Оксани Радушинської “Метелики у крижаних панцирах” (програма Яценко, 7 клас; програма Заболотного, 8 клас). Ознайомитися з методичним конспектом, що містить основні висновки та ідеї, які обговорювали освітяни / освітянки, можна за посиланням.

Цього разу медіа “НУШ” також не залишить без уваги тих, хто не зможе приєднатися до онлайн-зустрічей з різних причин. Після засідання клубу до повісті Андрія Кокотюхи “Гімназист і Чорна Рука” методисти також укладуть короткий конспект, який допоможе педагогам (-иням) швидко та якісно підготуватися до уроку.

Читайте також: ““Свої, українські, невивчені”: слухайте аудіоуроки про видатних і талановитих українців від “Вчися вухами””.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення