Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Листопада 2017

Запровадження форми регламентується статутом та правилами внутрішнього розпорядку школи

Запровадження шкільної форми в школі має регламентуватись правилами внутрішнього розпоряду та статутом, які розробляються самим закладом освіти.

Про це йдеться у відповіді Мністерства освіти і науки на звернення ГО “Батьки SOS”, повідомляє Освіта.ua.

Зокрема, у МОН повідомили, що закони України не встановлюють обов’язкову наявність шкільної форми в заклаладах загальної середньої освіти. Також новий закон “Про освіту” гарантує організаційну свободу закладів освіти.

Окрім того, у відповіді міністерства зазначено, що батьки учнів (або особи, які їх заміняють) мають право долучатись до вирішення організаційних питань у школі  зокрема, щодо запровадження шкільної форми.

“Згідно зі статтею 28 Закону визначено права учасників освітнього процесу як безпосередньо, так і через органи громадського самоврядування колективно вирішувати питання організації та забезпечення освітнього процесу закладів освіти, захисту їхніх прав та інтересів, організації дозвілля та оздоровлення, брати участь у громадському нагляді (контролі) та в управлінні закладом освіти у межах повноважень, визначених законом та установчими документами закладу освіти” йдеться в Листі МОН № 1/11-11641 від 8 листопада 2017 року.

Більше про запровадження форми в школах читайте в колонці історикині моди Зої Звиняцьківської “Зміст форми: про що насправді батл навколо одягу для школи“.

Фото: автор – monkeybusiness, Depositphotos


Обговорення