Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Травня 2023

Запроваджує рашистську ідеологію серед молоді на тимчасово окупованих територіях – “заступнику міністра днр” заочно повідомили про підозру

СБУ в Донецькій та Луганській областях провела досудове розслідування щодо так званого заступникам міністра молодіжної політики “днр”, який запроваджує російську ідеологію серед дітей.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю м. Макіївки заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідство виявило, що в березні 2023 року колишній заступник голови громадської організації “молода республіка” погодився на пропозицію так званого голови фейкової “днр”. Він обійняв посаду “заступника міністра молодіжної політики”.

Будучи прибічником держави-агресора, підозрюваний “проводить підривну діяльність проти України, реалізовуючи політику окупаційної адміністрації квазіреспубліки”. Його основна мета, як зазначили в прокуратурі, – формування молодіжного кадрового резерву для псевдоорганів державної влади “днр”.

На посаді підозрюваний розподіляє бюджет на користь представників незаконних збройних формувань. Кошти використовували для впровадження російської ідеології серед молоді, яка залишилась на тимчасово окупованій території Донецької області.

Наразі вирішують питання щодо оголошення чоловіка в розшук.

Читайте також: “Була окупаційною заступницею “міністра освіти і науки Запорізької області”: колаборантці повідомили про підозру”.

Фото: Донецька обласна прокуратура


Обговорення