Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Вересня 2022

Завантажуйте порадник для вчителів із активностями в укриттях

Експерти ЮНІСЕФ і МОН розробили спеціальний порадник для вчителів, у якому зібрали ідеї активностей для школярів в укриттях.

Завантажити посібник можна за посиланням.

Вправи рекомендують виконувати під час повітряної тривоги, щоби нормалізувати емоційний та фізичний стан дітей. Активності стануть у пригоді дітям усіх вікових груп. Вони містять креативні завдання, як-от створення стендапів, музики, малюнків тощо.

Наприклад, активність “Мій перший стендап” націлена на зняття емоційної напруги, фокус на приємних спогадах і емоціях.

Завдання: спровокувати щирий сміх інших дітей за допомогою смішної історії зі свого життя. Діти по черзі виходять у центр кола/на імпровізовану сцену і розповідають історію, яка має на меті розсмішити інших. Умова – описати історію в деталях, зобразити свої емоції у момент події та емоції інших учасників. Головне – максимально пригадати свій стан та передати цю емоцію глядачам.

На що звернути увагу: Ви зможете розгледіти індивідуальність кожного. Під час виконання вправи можна помітити, хто з дітей має схильність до групової взаємодії, а хто – індивідуаліст.

Нагадаємо, серед шкіл стартував конкурс на найкращу організацію форм фізичної активності в межах проєкту “Будь активним заради миру!”.

У Хмельницькій громаді думають про облаштування підземних модульних укриттів.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: МОН


Обговорення