Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Червня 2024

Завершилося навчання тренерів, які готуватимуть учителів “Захисту України”

81 тренер / тренерка пройшов (-ла) навчання й готовий (-ва) передавати свій досвід вчителям оновленого предмета “Захист України”.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року Кабмін виділив субвенцію в розмірі 1,74 мільярда гривень, спрямовану на підготовку вчителів та оснащення освітніх центрів, у яких учні й учениці вивчатимуть оновлену дисципліну “Захист України”.

Раніше ми також публікували велике інтерв’ю з міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та народною депутаткою й співавторкою оновленої програми Інною Совсун, де вони розповіли про основні зміни в курсі “Захист України”. Матеріал доступний за лінком.

Зокрема, з 10 до 14 червня тривала підготовка тренерів окремих модулів, які влітку навчатимуть педагогів.

Відібрані тренери переймали досвід, зокрема, у представників:

  • АЗОВу;
  • ОСІНТ-агенції “Мольфар”;
  • демократичної школи “Майбутні”;
  • КMBS.

Навчання охопило низку тем, серед яких:

  • національна безпека та оборона,
  • інформаційна безпека,
  • військове управління,

а також стосувалося особливостей роботи з учнями 10–11-х класів і педагогіки.

Після отримання сертифікатів про проходження курсу тренери зможуть проводити підвищення кваліфікації вчителів. Докладніше про те, як відбуватиметься навчання педагогів читайте тут.

“Хочемо, щоб з 1 вересня предмет “Захист України” викладали по-новому. І саме вчителі мають стати рушієм цих змін, тому навчання педагогів важливий фокус уваги. Наша мета зробити так, щоб у підсумку вчителі “Захисту України” стали натхненниками для багатьох молодих громадян: формували потужну патріотичну позицію, надавали знання для збереження життя як в мирний час, так і в умовах війни”, – розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Крім того, через великий попит і важливість викладання оновленого предмета МОН планує запустити в липні набір на другу хвилю навчання для тренерів.

Читайте також: “Де створюватимуть освітні центри й скільки дітей буде в групах: у МОН розповіли про особливості викладання “Захисту України” з 1 вересня”.

Титульне фото: МОН


Обговорення