Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Листопада 2023

Зухвала школа майбутнього: для молоді створили освітній “Колайдер”

Для українських підлітків створили “Колайдер” – освітній проєкт на платформах YouTube, TikTok й Instagram, який втілює ідею зухвалої школи майбутнього.

Про це повідомили автори ініціативи – “Суспільне”

Підписатися на “Колайдер” можна в YouTube, TikTok та Instagram.

Аби створити новий продукт, автори проєкту дослідили контент, який споживають українські підлітки в інтернеті, та визначили їхні основні зацікавлення.

Матеріали “Колайдеру” дадуть змогу тінейджерам відчути себе кмітливими дослідниками та дізнатися більше про світ навколо, прокачати навички критичного мислення й усвідомити, наскільки в сучасному суспільстві важливо перевіряти інформацію. Крім того, планується, що “педагогами” проєкту стануть улюблені історичні особи й персонажі – від Ейнштейна до Залізної Людинии.

Наразі в “Колайдері” доступні три формати відео:

  • експлейнер-журнал “Та невже?”: про загадки космосу, міфи про тварин, українську боротьбу, геймерів та інші неймовірні речі в Україні та світі;
  • наукові батли “Хто тут Ейнштейн?”, де Влад Шевченко, alyona alyona, Roxolana та інші блогери перевіряють свої знання й фізичні можливості;
  • інфотейнмент-ролики “КіберХата”: усе про віртуальний світ – від крутого до небезпечного.

Крім того, за словами авторів проєкту, “Коллайдер” – це також альтернатива токсичному російському контенту в легкому і зрозумілому жанрі едьютейнменту.

Докладніше про проєкт можна дізнатися за посиланням.

Читайте також: “Персональний Миколай” для дітей переселенців: українців запрошують долучитися до благодійної ініціативи”.

Титульне фото: “Суспільне”


Обговорення