Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Грудня 2017

Гриневич: Найважливіше для впровадження реформи – це підвищення кваліфікації вчителів

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає, що найважливішим для впровадження освітньої реформи є підвищення кваліфікації педагогів.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

Серцем змін є вчитель. І найважливіше – це підвищення кваліфікації вчителів і їхня здатність переключитися з авторитарної педагогіки на педагогіку партнерства. Звичайно, вже сьогодні є педагоги, які так працюють і не чекають особливих вказівок згори.

Але для нас важливо, аби кожна дитина відчула на собі правильне природо-відповідне навчання. Тому у нас понад 20 тисяч учителів пройдуть підвищення кваліфікації в першому півріччі 2018 року, щоб озброєними новими методиками заходити до дітей у першому класі“, – зазначила Гриневич.

Нагадаємо, у 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотують проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Підручники, які використовуватимуть для першачків у новому навчальному році, почнуть укладати після затвердження Кабміном нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

Фото: pexels.com


Обговорення