Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Червня 2018

МОН пропонує змінити положення про конкурс підручників для 1–2 класів

Міністерство освіти і науки винесло на громадські обговорення проект наказу про зміни до положення про конкурс підручників для 1–2 класів.

Відповідний документ розмістили на сайті МОН.

Метою внесення змін є розширення спектру вибору підручників закладами загальної середньої освіти, що дозволить створити передумови реалізації на держаному рівні статті 54 Закону України “Про освіту” щодо права педагогічних працівників на вільний вибір форм, методів і засобів навчання”, – пояснили зміни в міністерстві.

Для цього у третьому абзаці пункту 2 розділу VII положення пропонують замінити слова “від двадцяти до сорока тисяч” на “від десяти до сорока тисяч”.

Отже, абзац виглядатиме так: “До зазначеного переліку з кожної назви підручника включаються підручники, які за результатами ІІ етапу Конкурсу отримали на підставі підсумування узагальнених результатів вибору, що надійшли від ДО, результат вибору більше сорока тисяч.

З кожної назви підручника до зазначеного переліку можуть також включатися підручники, які за результатами ІІ етапу Конкурсу отримали на підставі підсумування узагальнених результатів вибору, що надійшли від ДО, результат вибору від двадцяти до сорока тисяч. Включення підручників до відповідного переліку здійснюється за умови надання видавництвом до ІМЗО гарантійного листа про фінансування (за рахунок власних обігових коштів або інших коштів, не заборонених законодавством) різниці між запропонованою видавництвом вартістю такого підручника і середньою вартістю підручника, що зазначена у паспорті бюджетної програми на відповідний рік“.

З положенням можна ознайомитись за цим посиланням. Також за цим посиланням можна ознайомитись з аналізом регуляторного впливу запропонованих МОН змін.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Пропозиції та зауваження можна надсилати до 12 липня на електронні адреси [email protected], [email protected] та поштою за адресою – 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 36.

Фото: автор – Free-Photos, Pixabay


Обговорення