Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Вересня 2018

МОН розпочало експеримент з використання електронних підручників у школах

Міністерство освіти і науки розпочало експеримент з використання електронних підручників у школах, який триватиме до 2021 року.

Про це йдеться в наказі №957 від 31 серпня, опублікованому на сайті МОН.

Експеримент відбуватиметься у чотири етапи із серпня 2018 до серпня 2021 року. У ньому візьмуть участь 50 закладів загальної середньої освіти з різних частин України.

Відбір електронних підручників здійснюватимуть на конкурсній основі із залученням учителів, які беруть участь в експерименті. Для кожної назви е-підручника буде визначено одного виробника або авторський колектив”, – йдеться у заявці на проведення експерименту.

Детальніше про експеримент та перелік закладів-учасників дивіться у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, МОН затвердило положення про електронний підручник.

У бюджеті на 2018 рік закладено 54 мільйони гривень на закупівлю “заліза” для роботи національної освітньої е-платформи та на її підтримку. Платформа має надавати учителям інструменти для реалізації підходів НУШ, забезпечувати педагогів та учнів електронними підручниками та навчальними матеріалами.

Цього року МОН планує почати розробляти мультимедійні електронні підручники, а також планують створити репозиторій електронних підручників, доступ до якого з дому та школи забезпечуватиме держава.

“Нова українська школа”

Фото: автор – kreatikar, Pixabay


Обговорення