Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Лютого 2018

На громадське обговорення винесли проект положення про вибори директорів

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект типового положення про конкурс на посаду директора.

Відповідний проект розміщений на сайті МОН.

Засновники закладів загальної середньої освіти на підставі цього Положення розробляють і затверджують власні положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти“, – зазначено в документі.

За проектом, рішення про проведення конкурсу ухвалює засновник школи. Оголошувати конкурс потрібно буде на сайтах засновника та навчального закладу.

Також створюється конкурсна комісія, членом якої не може бути особа, яка:

  • є недієздатною або дієздатність якої обмежена;
  • має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;
  • є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів відповідно до закону “Про запобігання корупції”.

Комісія обирає переможця після публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу, знання законодавства та співбесіди.

Рішення конкурсної комісії можна буде оскаржити у суді.

Завантажити документ можна за цим посилання.

Пропозиції та зауваження до проекту положення просять надсилати до 23 лютого на електронну адресу [email protected].

Зазначимо, що відповідно до змін в законі “Про загальну середню освіту”, внесених прикінцевими положеннях нового закону “Про освіту”, директора призначають після проведення конкурсу на 6 років. Якщо ж людина вперше обіймає таку посаду – на 2 роки.

Рішення про призначення ухвалює конкурсна комісія, “до складу якої входять представники засновника (засновників), трудового колективу, громадського об’єднання батьків учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти та громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти відповідної адміністративно-територіальної одиниці“.

Також з правом дорадчого голосу членами комісії можуть бути представники громадських об’єднань та освітні експерти.

Фото: автор  Baron Fig, Unsplash


Обговорення