Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Жовтня 2017

Наступного навчального року старші школи пілотуватимуть інтегровані курси

У 2018/2019 навчальному році в українських школах відбудеться пілотування інтегрованого курсу з історії України в контексті світової.

Про це заявила представниця Міністерства освіти Лариса Євтушенко під час науково-практичної конференції “Друга світова війна. Сучасне переосмислення та інноваційне викладання”, – передає Укрінформ.

“Два тижні тому Колегія Міністерства освіти та науки України рекомендувала до затвердження нові програми, у тому числі нові програми для історії 10-11 класів. На сьогодні на наступний навчальний рік ми матимемо вивчення інтегрованого курсу з історії – історії України і світу, експериментальний курс. Це буде пілотний проект, хто з учителів захоче взяти участь, можете взяти участь в пілотуванні цієї програми на наступний рік”, – сказала Євтушенко.

У МОН уточнили, що з наступного навчального року інтегровані курси будуть пілотуватись у школах, які мають профільне спрямування, за їхнім бажанням. Зокрема, школи з математично-природничим спрямуванням зможуть викладати інтегровані курси з гуманітарних предметів, а школи гуманітарного профілю - з природничих предметів.

“Профільні школи зможуть обирати інтегровані предмети. Профільна школа, в якій, наприклад, вивчають поглиблено фізику, зможе обрати інтегрований курс з історії, а школа, яка  поглиблено вивчає гуманітарні предмети, може обрати навчальний план з інтегрованим предметом “Природничі науки”, – пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на сайті EdEra завершилось відкрите обговорення чотирьох проектів курсу з природничих наук.

Інтерв’ю з однією з розробниць проекту цього курсу Інною Дьоміною можна подивитись тут.

Фото: автор – Annie Spratt, Unsplash


Обговорення